Contact

De klantenservice van 123Wijnhuis is bereikbaar per e-mail op: klanten@123wijnhuis.com.

Onze klantenservice zal je e-mail binnen 5 werkdagen beantwoorden.

123Wijnhuis B.V. is statutair gevestigd aan de Randstad 22-46 te Almere (geen postadres). Telefoonnummer: 085 060 9280.

POSTADRES & WEBSHOP RETOUREN:
123Wijnhuis
Postbus 9100
1180 MC AMSTELVEEN

LET OP: Het is helaas NIET mogelijk om leveringen uit je wijnabonnement te retourneren. Het is alleen mogelijk om je abonnement te herroepen binnen 14 dagen na de eerste levering. In dat geval kun je de eerste levering (na instructie van de klantenservice) retourneren.

  • Wanneer ontvang ik de leveringen uit mijn abonnement?

    De wijnboxen worden op of omstreeks de 28e van iedere maand verzonden. De wijnboxen worden verzonden na betaling. Indien er sprake is van een betalingsachterstand, kan de levering worden opgeschort. In dat geval ontvang je de wijnbox binnen 30 dagen na betaling. Alle bestellingen worden verzonden met PostNL. Heb je geen 3S-trackingnummer ontvangen? Neem dan contact op met onze klantenservice per e-mail.

  • Kan ik mijn abonnement eerder opzeggen?

    De abonnementsovereenkomst heeft een duur van 12 maanden. Helaas is het niet mogelijk (buiten de bedenktijd van 14 dagen na je eerste levering) om eerder op te zeggen. Na het eerste jaar kun je maandelijks opzeggen. Opzeggen kan gemakkelijk per e-mail. Neem contact op met onze klantenservice en vermeld daarbij de gegevens van je overeenkomst. Is de eerste periode van 12 maanden nog niet afgelopen? Je kunt wel alvast opzeggen, je abonnement stopt dan automatisch op de einddatum.

  • Kan ik een fles wijn retourneren?

    De bedenktijd verloopt 14 dagen na het ontvangen van je eerste fles wijn. Als je wijn wilt retourneren, kan dat dus alleen uit de 1e levering. De leveringen daarna kun je helaas niet retourneren. Losse bestellingen (geen abonnement) kun je binnen 14 dagen retourneren aan: Postbus 9100, 1180MC, Amstelveen. Neem altijd contact op met onze klantenservice om je retour aan te melden. Indien je retourzending niet word aangemeld, kan deze mogelijk niet worden verwerkt.